Aϋπνίες

Αυτές οι αυπνίες ρε φίλε, μερικές φορές δε παλεύονται. Και σε πιάνουν, όταν την άλλη μέρα έχεις να κάνεις έναν κουβά δουλειές και μάλιστα πρωινές, από αυτές που σου ταράζουν τον ύπνο στις 6 το πρωί για να πα να πιάσεις ουρές και κουτσομπολιά με γέρους και γριές, οι οποίοι δεν συνωστίζονται για να διεκπεραιώσουν κάποιες δουλειές τους, αλλά γιατί δε μπορούν να κοιμηθούν τη νύχτα. Κι αφού ξυπνάνε στις 5, πάνε στις 6 πχ στην Τράπεζα για να δουν λίγο κόσμο και να χαρούν. Να ανταλλάξουν απόψεις και να βρίσουν τον Αυτιά.

Τι έλεγα; Α ναι. Για τις αυπνίες. Σε πιάνουν λοιπόν εκείνες τις μέρες που εκκρεμούν δουλειές και σαν το κόκορα ή και την κότα καμιά φορά, πρέπει να ξυπνήσεις από το άγριο χάραμα. Κι εκεί που η αυπνία, σου κάνει ζημιά στα εγκεφαλικά κύτταρα, εκτός από το δέρμα, ανοίγεις την γαμωτηλεόραση μπας και πετύχεις καμιά ταινία της προκοπής. Και όχι, μη το ρωτήσετε. Δε ξέρω να κατεβάζω ταινίες από το νετ και δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα. Οπότε κρέμεται η νυχτερινή βαμπιρίασή μου, από το χαζοκούτι.

Α να, μια ωραία ταινία. Την πετυχαίνεις να ξεκινάει στις 11:30. Σκέφτεσαι πως ο θεός των media σου χαμογέλασε και λες εδώ είμαστε. Άραξε κρεβάτι, βάλε και τρία μαξιλάρια για το αναπαυτικό μισοξαπλωμενο-όρθιο και δυο με τρία μη σου πω παπλώματα, γιατι την νύχτα το κρύο τσούζει άγρια. Κι έτσι εφευρίσκεις την ωραιοτάτη δικαιολογία...πως δεν έχεις αυπνίες...απλά πέτυχες καλή ταινία που άρχισε 11:30. Μοιραία θα σε βρει το ξημέρωμα για τους τίτλους του τέλους, εφόσον στις 12 περίπου θα έχει λογικά ειδήσεις και στη μια θα παίξει και καμια διαφήμιση από αυτές τις ατέλειωτες. Χάλασαν και οι διαφημίσεις. Πίκρα και σε αυτό το θέμα.

Και ξάφνου σκέφτεσαι: Μα καλά, βάζουν ταινία τέτοια ώρα; Δε δουλεύει ο κόσμος το πρωί; Δεν τον σκέφτονται τον κόσμο οι αλήτες; Ε λοιπόν όχι. Ο κόσμος το πρωί δε δουλεύει. Κι όχι μόνο το πρωί, αλλά ούτε το μεσημέρι, ούτε το απόγευμα, ούτε το βράδυ. Η ανεργία έχει χτυπήσει όχι μόνο την πόρτα του κοσμάκη αλλά και το παράθυρο και ό,τι μπορεί να χτυπηθεί. Έχει χτυπήσει και εγκεφάλους και το βρίσκω και λόγικο. Έτσι ο άνεργος δεν έχει πρόβλημα να κάτσει μέχρι τις 5 να δει ταινία. Ή μέχρι τις 6 και τις 7. Έπειτα για ποιο λόγο να κοιμηθεί; Μήπως κουράστηκε; Άλλο αν έχει εξουθενωθεί ηθικά και πνευματικά. Κουρέλι ο κοσμάκης.

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη μελανό σημείο. Για να μείνεις όρθιος να δεις ταινία, καις ρεύμα. Άσε που δε μπορειιιιι, θα σηκωθείς μέσα στη νύχτα να τσιμπήσεις κάτι. Θα σε πιάσει μια λιγούρα βρε αδερφέ. Θα ανάψεις κι ένα φωτάκι να λαμπυρίζει μέσα στη νύχτα μηπως και θελήσεις να πας για κατούρημα, μη χάσεις και τον προσανατολισμό σου και βρεθείς να κατουράς τη σάλα. Θα πιεις και μια μπυρίτσα, αν την έχεις εύκαιρη. Γιατί οκ άνεργος είσαι, όχι ορφανός. Όλο και κάποια μανούλα θα σου έχει δώσει κανα φράγκο. Κι εσύ πήγες και τα ψώνισες μπύρες από την στεναχώρια σου, καημένε. Και τώρα πίνεις μπύρες, πίνεις μπύρες, πίνεις μπύρες...

Τελικά δεν είναι οικονομικό να βλέπεις τηλεόραση. Κλείστην, κοίτα το ταβάνι, μέτρα προβατάκια, δεινοσαυράκια και σκατουλάκια και παραδέξου επιτέλους πως έχεις αυπνίες...πιες και κανα τεζόλ από αυτά τα χαπάκια που δυο δυο σε αφήνουν σέκος και κοιμάσαι ωσάν το βόδι για μέρες. Δε θυμάμαι τώρα και πως τα λένε. Αυτά. Τα λέμε πάλι.

Καλή σας νύχτα
Σας αγαπώ...πάρα πολύ....τόσο πολύ....που πιο πολύ..."πεθαίνεις" !!! :Ρ
 
1 Φεβρουαρίου 2013